КУПИ ОНЛАЙН на shop11meats.com

11meats-logo-black

Последвайте ни: Facebook

Свържете се с нас

Тел.: 0883 47 73 68
Email: office @ 11meats.com
11meats

ТЕХНОЛОГИЯТА

Су-вид
[/vc_column]
11meats_су_вид_пилешко_бутче
mias2

Накратко

За су-вид

За първи път информация за произхода на иновативната технология на готвене е получена няколко десетки години преди тя да започне масово да се прилага по цял свят.

Основоположник на су-вид готвенето

За откривател на су-вид метода е считан Джордж Пралус.

Откритието

През 1974 г. той осъзнава, че когато приготвя гъши дроб под вакуум, той запазва първоначалната си форма, не губи от мазнините си и има по-добра текстура.

Бъдещето

Освен Пралус много други изявени готвачи по цял свят откриват, че крайният резултат е далеч по-добър не само естетически, но и на вкус. Загубата на по-малко мазнини придава непознат до сега вкусов нюанс. Затова не е учудващо, че методът су-вид бързо набира скорост и извървява пътя си до кухните на множество утвърдени готвачи и ценители на вкусната и полезна храна по света.

11meats

СЪЩНОСТ НА

Технологията Су-вид

При традиционната технология на готвене водата кипи при температура 100° С. Хранителните продукти обаче съдържат някои полезни, но топлодеструктивни компоненти – с други думи такива, които са чувствителни към топлината, като витамините и някои протеини.

Вакуумиране на продуктите

Вакуумирането на месни продукти в полиетиленови торбички допринася за запазването на всички полезни вещества в продукта. При вакуумиране от опаковката се изпомпва кислородът, който може да предизвика окисляване (промяна в структурата на молекулите) или денатурация (загуба на биологичната ценност на белтъчините) на много от компонентите на хранителните продукти.

Запазване вкуса и аромата на продуктите

Приготвянето на храни във вакуум позволява да се поддържат микроелементите в продукта в непроменено състояние както по отношение на хранителните свойства (витамини, белтъчини, въглехидрати и мазнини), така и по отношение на вкуса и аромата. По време на приготвянето на ястията вакумните пликове предотвратяват загубите на влага и сокове на продуктите, както и на летливите вещества.

Предимства на вакуумирането

Вакуумният метод предпазва храната от въздействието на високите температури, които оказват влияние върху цвета, аромата, вкуса, теглото и усвояването на хранителния продукт. Допълнително предимство е, че този метод позволява да се правят по-големи количества заготовки при по-стриктно спазване на изискванията за безопасност по време на целия процес на приготвяне и съхраняване на продукта.
11meats_сертификати

Предимствата на

Нашите продукти

За нас е повече от важно клиентите ни да изпитват удоволствие от храната, затова ние от 11 Meats не правим компромиси с продуктите ни, а желанието да създадем нещо полезно за Вас, нашите клиенти, ни мотивира да си пратнираме с едни от най-големите производители на месни продукти в света.

  • 11 Meats запазват аромата и соковете си, без да губят от масата си;
  • 11 Meats запазват витамините и мазнините си;
  • Чрез метода „су-вид“ продуктите ни постигат по-нежна и крехка консистенция;
  • С нашите продукти постигате 20-28% икономии на електроенергия в сравнение с традиционните начини за готвене;
  • „Су-вид“ методът не позволява на продуктите ни да се обезводнят и изсушат;

  • Чрез „су-вид“ технологията се спира окисляването на липините в продуктите, вследствие на това се предотвратява развитието на микроорганизми, а продуктите се съхраняват за по-дълго време;
  • Постигате икономия на подправките с 30-40%;
  • С продуктите на 11 Meats постигате по-добро управление на процесите в кухнята и не на последно място – икономия на време на персонала.
11meats_су_вид_агнешко_джоланче
mi2